Karp wędzony i jesiotr wędzony z Gospodarstwa Rybackiego w Ełku został nominowany w konkursie regionalnym w kategorii produkt żywnościowy.
Firma działa od 1994 roku. Podstawową działalnością jest hodowla karpi w stawie „Zygmunta Augusta” w obiekcie stawowym Knyszyn na Podlasiu. Stawy te powstały za czasów panowania króla Zygmunta Augusta. Powierzchnia stawu wynosi 450 ha. Obecnie firma zatrudnia 45 osób. Nad działalnością i dobrym imieniem firmy czuwają Leopold Szostek i Sabina Buraczewska.
— Prowadzimy również hodowlę jesiotrów — tłumaczy Sabina Buraczewska. Od 2007 roku spółka zajmuje się również przetwórstwem ryb. Od początku firma stawia na zdrową żywność, bez konserwantów i zawsze świeżą.
(eska)
Trwa X edycja konkursu na najlepszy produkt i usługę Warmii i Mazur!
Weź udział - ZAGŁOSUJ!
Komentarze (0) pokaż wszystkie komentarze w serwisie
Dodaj komentarz Odśwież
Dodawaj komentarze jako zarejestrowany użytkownik - zaloguj się lub wejdź przez