Pierogi mazurskie z kaszą, czyli dzyndzałki z hreczką, plince z pomaćką, farszynki z mięsem to niektóre z wielu dań regionalnych serwowanych przez Danutę i Grzegorza Białaś w Zajeździe pod Kłobukiem w Małdytach. Restauracja została nominowana w konkursie regionalnym w kategorii usługa gastronomiczna.
— Kuchnia to moja pasja — podkreśla Danuta Białaś. — Uwielbiałam gotować, mama mnie tego nauczyła. Było nas w domu sześcioro. Kuchnia była miejscem gdzie spędzało się dużo czasu. Mama bardzo dobrze gotuje, piecze i razem z nią przyrządzaliśmy różne potrawy. Korzystam z tradycyjnych receptur.
W Zajeździe pod Kłobukiem serwują regionalne potrawy: kotleciki ziemniaczane z mięsem i sosem kurkowym, placki ziemniaczane przekładane wędzonką i twarożkiem na ostro. W menu pojawiają się też pierogi z kaszą gryczaną i twarogiem.
Trwa X edycja konkursu na najlepszy produkt i usługę Warmii i Mazur!
Weź udział - ZAGŁOSUJ!
Komentarze (1) pokaż wszystkie komentarze w serwisie
Dodaj komentarz Odśwież
Zacznij od: najciekawszych najstarszych najnowszych
Dodawaj komentarze jako zarejestrowany użytkownik - zaloguj się lub wejdź przez
Borek #1467339 | 217.172.*.* 22 sie 2014 18:14
Pysznie karmią. Dziczyzna wyśmienita. Pozdrawiam.
! odpowiedz na ten komentarz